FOTEX d.o.o.

Djeluje od 1990.

Proizvodnja sportske odjeće, radne odjeće, zastava, reklamnog materijala.

Proizvodnja i prodaja sportske odjeće, obuće i opreme, radne odjeće, svih vrsta reklamnih materijala.

Dizajn sportske odjeće, izrada logotipa, reklama.

Zastave svih vrsta. Nacionalne zastave. Službene zastave.  Dizajn zastava.

Tisak brojeva i reklama na sportsku odjeću i opremu.

Tisak naljepnica za reklamne table, izloge, znakove.

Oslikavanje vozila

 

 

Iz Fotexa o Fotexu

 

Povijest i tradicija

Fotex d.o.o. (FOšnar TEXtil) je poduzeće u privatnom, obiteljskom vlasništvu, osnovano 1990. godine kao poduzeće za proizvodnju tekstilnih odjevnih predmeta. 

U prvih nekoliko godina glavna djelatnost bili su nam "lohn" poslovi za strane partnere (ženska konfekcija)  u unajmljenim poslovnim prostorima. Rad za inozemne partnere omogućio nam je da dobijemo potrebno iskustvo u kontroli kvalitete proizvodnog procesa, koje će nam kasnije biti vrlo važno za stvaranje vlastitih proizvoda prepoznatljive kvalitete.

1994. godine djelatnost poduzeća prebačena je iz unajmljenih prostora, u Nedeljanec, kraj Varaždina, gdje smo izgradili vlastiti poslovni prostor (cca 600m2). Usporedno s preseljenjem, pokrenuli smo i vlastitu robnu marku FOTEX koja je postala jedan od najpoznatijih sportskih brandova u Hrvatskoj.

 

Kvaliteta i proizvodnja

S obzirom da je hrvatsko tržište posljednjih godina preplavljeno jeftinim i nekvalitetnim proizvodima iz uvoza., shvatili smo da na tržištu možemo opstati samo ako kupcima ostanemo prepoznatljivi po iznimnoj kvaliteti i poslovnoj korektnosti.

Iako smo i dalje prisutni u segmentu jednostavnih sportskih dresova i trenirki, naš najjači tržišni ''argument'' postala je kvaliteta proizvoda, brzina isporuke, mogućnost prilagođavanja željama kupaca, mogućnost izrade i malih i velikih serija, mogućnost brze izrade proizvoda u svim veličinama...

S kvalitetnom proizvodnjom, velikim proizvodnim kapacitetima, poslovnom logikom da jednako cijenimo i velike i male kupce, postali smo lideri na tržištu sportske odjeće, te smo se uspjeli nametnuti u još jednom segmentu tržišta. 

Radi se o rastućem tržištu reklamnih i promocijskih materijala.

Naš odjel digitalnog tiska koristi sublimacijske printere s mogućnošću beskonačnog tiska, na sve vrste tekstila (od cerada do laganih materijala).

Također koristimo i printer/cutter strojeve za izradu naljepnica za oslikavanje vozila, reklamnih tabli, te za izradu višebojnih preslikača na odjevne predmete (majice, dresovi, trenirke, kape).

Za tisak na gotove pamučne proizvode koristimo DTG printer s ispisom direktno na površinu proizvoda.

 

Reference

Naše proizvode nosili su ili nose mnogi sportski klubovi: Dinamo, Hajduk, Zagreb, Varteks, Slaven Belupo, Cibalia, Rijeka, Šibenik, Belišće, Hrvatski dragovoljac...

Sportsku odjeću Fotex promovirale su mnoge hrvatske selekcije, nogometne reprezentacije, taekwondo, kuglačke, karate, biciklističke, streličarske, malonogometne… i dr.

Imamo sklopljene i realizirane ugovore o nabavi tekstilnih proizvoda s većim brojem hrvatskih ministarstava.

 

Ugovorni smo oprematelji sportskom odjećom i zastavama za Ministarstvo obrane RH i te zastavama za Zagrebački Holding.

 

O www.fotex.hr

Obnavljanjem i moderniziranjem naše web stranice (prosinac, 2017) želimo poboljšati svoju poziciju na najvećem svjetskom tržištu, prodaji putem webshopa. Tako ćemo našim kupcima omogućiti ne samo naručivanje i kupovinu, nego i sudjelovanje u dizajnu proizvoda te brzu i jednostavnu interakciju u cilju stvaranja najboljeg rješenja za naše kupce.

Ova web-lokacija upotrebljava kolačiće (cookies), te njezinim korištenjem prihvaćate upotrebu kolačića