Jačanje konkurentnosti tvrtke FOTEX uvođenjem IKT za poboljšanje poslovnih procesa

Informacije o provedbi projekta naziva „Jačanje konkurentnosti tvrtke FOTEX uvođenjem IKT za poboljšanje poslovnih procesa“

U sklopu Javnog poziva „Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP u područjima s razvojnim posebnostima kroz informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT)“, referentne oznake KK.03.2.1.03., tvrtka FOTEX d.o.o. postala je korisnikom bespovratnih sredstava za projekt „ Jačanje konkurentnosti tvrtke FOTEX uvođenjem IKT za poboljšanje poslovnih procesa“, koji je financiran u okviru Europskog fonda za regionalni razvoj.

Fond: Europski fond za regionalni razvoj

Operativni program: Operativni program Konkurentnost i kohezija

Javni poziv: Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP u područjima s razvojnim posebnostima kroz informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT)

Referentna oznaka Poziva:

KK.03.2.1.03.

Korisnik:

FOTEX d.o.o.

Naziv projekta:

„Jačanje konkurentnosti tvrtke FOTEX uvođenjem IKT za poboljšanje poslovnih procesa“

Referentna oznaka projekta:

KK.03.2.1.03.0243

Ukupna vrijednost projekta:

352.830,30 HRK

Dodijeljen iznos bespovratnih sredstava (potpore):

259.850,62 HRK

Intenzitet potpore:

74,4919865 %

Razdoblje provedbe projekta:

01 siječnja 2017. do 01. siječnja 2018.

Trajanje projekta:

12 mjeseci

 

Cilj projekta:

Jačanje konkurentnosti tvrtke FOTEX kroz uvođenje novih tehnologija, novih načina poslovanja, pružanja usluga on line naručivanja, osnažuje se tvrtka za daljnji napredak i za osvajanje novih tržišta. Cilj je uspješnu Fotexovu priču ojačati, osnažiti novim uslugama, proizvodima za novog, modernog sportaša te novog kupca na stranom tržištu koji nema vremena za odlazak u trgovinu ili nabavu opreme preko klubova.

Kratki opis projekta:

Projekt pod nazivom „Jačanje konkurentnosti tvrtke FOTEX uvođenjem IKT za poboljšanje poslovnih procesa“ kroz investiciju u novu opremu ima cilj nabaviti DTG printer za tisak na pamuk, sublimacijski printer za brži i kvalitetniji tisak na sportsku odječu, izraditi dvojezični web shop, te uložiti u osnaživanje troje zaposlenika koji će raditi s novim tehnologijama.

Provedba ovog projekta daje temelj za snažniji iskorak tvrtke FOTEX na domaćem te za izlazak na strana tržišta, što će bitno utjecati na povećanje proizvodnje, prihoda i broja zaposlenih. 

Provedbom projekta i primjenom informacijske i komunikacijske tehnologije očekivani su rezultati:

  • 27 sačuvanih radna mjesta
  • 6 neto otvorena radna mjesta
  • Povećani prihodi od prodaje za 20,5%
  • Doprinos potaknutih ulaganja u MSP kojima je dodijeljena potpora u iznosu od 90.000,00 HRK

Provedba projekta uključuje sljedeće elemente projektnih aktivnosti:

  • Nabava nove IKT opreme (DTG printer i sublimacijski printer)
  • Izrada WEBshopa
  • Osnaživanje zaposlenika za rad s novim tehnologijama
  • Promidžba i vidljivost projekta
  • Upravljanje projektom i administraciju

Sredstva osigurana kroz ovaj projekt omogućavaju implementaciju novih softvera i nabavu nove opreme te ulaganje u edukaciju zaposlenika što će ubrzati i poboljšati poslovne procese, pridonijeti unapređenju poslovanja i povećanju prihoda, a mi ćemo biti u mogućnosti ponuditi napredne i visokokvalitetne proizvode i usluge, s posebnim naglaskom na odnos zadovoljenja tehničkih zahtjeva i zadovoljstva naših kupaca.

Više informacija potražite na poveznicama:  www.strukturnifondovi.hr 

Operativni program Konkurentnost i kohezija link: https://strukturnifondovi.hr/eu-fondovi/esi-fondovi-2014-2020/op-konkurentnost-i-kohezija/

Kontakt osoba za više informacija: Bojan Fošnar Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. +385 42 744 444

Sadržaj ove publikacije isključiva je odgovornost tvrtke FOTEX d.o.o.

 

 

 

 

 

Ova web-lokacija upotrebljava kolačiće (cookies), te njezinim korištenjem prihvaćate upotrebu kolačića