Jačanje konkurentnosti tvrtke FOTEX uvođenjem IKT za poboljšanje poslovnih procesa

Informacije o provedbi projekta naziva „Jačanje konkurentnosti tvrtke FOTEX uvođenjem IKT za poboljšanje poslovnih procesa“

U sklopu Javnog poziva „Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP u područjima s razvojnim posebnostima kroz informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT)“, referentne oznake KK.03.2.1.03., tvrtka FOTEX d.o.o. postala je korisnikom bespovratnih sredstava za projekt „ Jačanje konkurentnosti tvrtke FOTEX uvođenjem IKT za poboljšanje poslovnih procesa“, koji je financiran u okviru Europskog fonda za regionalni razvoj.

Fond: Europski fond za regionalni razvoj

Operativni program: Operativni program Konkurentnost i kohezija

Javni poziv: Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP u područjima s razvojnim posebnostima kroz informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT)

Referentna oznaka Poziva:

KK.03.2.1.03.

Korisnik:

FOTEX d.o.o.

Naziv projekta:

„Jačanje konkurentnosti tvrtke FOTEX uvođenjem IKT za poboljšanje poslovnih procesa“

Referentna oznaka projekta:

KK.03.2.1.03.0243

Ukupna vrijednost projekta:

352.830,30 HRK

Dodijeljen iznos bespovratnih sredstava (potpore):

259.850,62 HRK

Intenzitet potpore:

74,4919865 %

Razdoblje provedbe projekta:

01 siječnja 2017. do 01. siječnja 2018.

Trajanje projekta:

12 mjeseci

 

Cilj projekta:

Jačanje konkurentnosti tvrtke FOTEX kroz uvođenje novih tehnologija, novih načina poslovanja, pružanja usluga on line naručivanja, osnažuje se tvrtka za daljnji napredak i za osvajanje novih tržišta. Cilj je uspješnu Fotexovu priču ojačati, osnažiti novim uslugama, proizvodima za novog, modernog sportaša te novog kupca na stranom tržištu koji nema vremena za odlazak u trgovinu ili nabavu opreme preko klubova.

Kratki opis projekta:

Projekt pod nazivom „Jačanje konkurentnosti tvrtke FOTEX uvođenjem IKT za poboljšanje poslovnih procesa“ kroz investiciju u novu opremu ima cilj nabaviti DTG printer za tisak na pamuk, sublimacijski printer za brži i kvalitetniji tisak na sportsku odječu, izraditi dvojezični web shop, te uložiti u osnaživanje troje zaposlenika koji će raditi s novim tehnologijama.

Provedba ovog projekta daje temelj za snažniji iskorak tvrtke FOTEX na domaćem te za izlazak na strana tržišta, što će bitno utjecati na povećanje proizvodnje, prihoda i broja zaposlenih. 

Provedbom projekta i primjenom informacijske i komunikacijske tehnologije očekivani su rezultati:

  • 27 sačuvanih radna mjesta
  • 6 neto otvorena radna mjesta
  • Povećani prihodi od prodaje za 20,5%
  • Doprinos potaknutih ulaganja u MSP kojima je dodijeljena potpora u iznosu od 90.000,00 HRK

Provedba projekta uključuje sljedeće elemente projektnih aktivnosti:

  • Nabava nove IKT opreme (DTG printer i sublimacijski printer)
  • Izrada WEBshopa
  • Osnaživanje zaposlenika za rad s novim tehnologijama
  • Promidžba i vidljivost projekta
  • Upravljanje projektom i administraciju

Sredstva osigurana kroz ovaj projekt omogućavaju implementaciju novih softvera i nabavu nove opreme te ulaganje u edukaciju zaposlenika što će ubrzati i poboljšati poslovne procese, pridonijeti unapređenju poslovanja i povećanju prihoda, a mi ćemo biti u mogućnosti ponuditi napredne i visokokvalitetne proizvode i usluge, s posebnim naglaskom na odnos zadovoljenja tehničkih zahtjeva i zadovoljstva naših kupaca.

Više informacija potražite na poveznicama:  www.strukturnifondovi.hr 

Operativni program Konkurentnost i kohezija link: https://strukturnifondovi.hr/eu-fondovi/esi-fondovi-2014-2020/op-konkurentnost-i-kohezija/

Kontakt osoba za više informacija: Bojan Fošnar Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. +385 42 744 444

Sadržaj ove publikacije isključiva je odgovornost tvrtke FOTEX d.o.o.

 

 

 

 

 

„Fotex d.o.o. javno se ispričava ilustratoru i crtaču stripova sa preko 35 godina crtačkog staža,gospodinu Nenadu Bariniću iz Vukovara, autoru crteža – djela koji prikazuje vukovarski vodotoranj, a koji je Fotex d.o.o. neovlašteno koristio. Crtež smo bez dozvole preuzeli s interneta iz neznanja o autorstvu nad njime, a upotrebom i nenavođenjem autorstva i bez ugovora i podmirenjem korištenja grubo prekršili autorska prava g. Barinića, te mu se ovim putem javno ispričavamo.

Želja nam je bila da vukovarskim vodotornjem na dresu kluba simboliziramo patnju i stradanja grada tijekom domovinskog rata.

U slučaju dresova HNK Vukovar 1991, upotrijebili smo crtež autora Nenada Barinića te smo istog koristili u komercijalne svrhe, a što smo uradili u neznanju o autorstvu nad crtežom g. Barinića, što nas, naravno, ne opravdava u neovlaštenom korištenju.

Dres HNK Vukovara1991 s navedenim autorskim crtežom distribuirali smo na tržištu tijekom 2018. i 2019. godine do saznanja o autorstvu g. Barinića.

U potpunosti smo svjesni da smo upotrebom autorskog dijela nanijeli štetu autoru, te mu se ovim putem još jednom ispričavamo za sve proizašlo iz navedenog slučaja za njegov ugled.

Fotex d.o.o. zastupan po direktoru“